Roslagens Mammals Care

Pudel

Vi föder upp Toy Pudel (över 24-28 cm), men ibland händer det att de blir dvärgpudel (över 28-35 cm) när de ha vuxit färdigt.

Pudel är en ras som inte fäller, men kräver mycket
pälsvård om man vill ha en pudel i någon av de officiella pudelfrisyrerna.

Man kan ha sin pudel kortklippt, men man behöver i alla fall borsta sin pudel ofta så att den inte blir tovig. Bästa sättet att förhindra tovor är en ren hund. Så att bada hunden och tvätta med schampo och balsam. Man kan bada den varje vecka om man vill.

Jag badar varannan eller var tredje vecka. I när det är lerigt ut så sköljer jag ben, tassar och mage med vatten varje gång vi kommer in och tvättar ben, tassar och mage med schampo på kvällen.

Pudeln vill vara med sin familj på olika aktiviteter, den är inte så förtjust i att vara ensam hela dagar. Ofta får pudeln ett starkare band till en individ i familjen, den blir ”mammig”. Det är därför viktigt att alla personer i hushållet redan från början är går på promenader, borstar, ger mat och leker med valpen.

Ensamhetsträning behöver man börja med tidigt, gör det enkelt i början tex gå till ett annat rum när valpen sover så den vaknar själv och hör er i ett annat rum som den får gå till.
Några tips på ensamhetsträning finns hos
SKK (Svenska Kennel Klubben) och hos Veterinären.nu

Toy pudeln tycker både om att vara aktiv promenader i skog och mark flera timmar är något den älskar. Den tycker att det är lika mysigt att ligga i knät på husse eller matte när det är TV stund. Den sover gärna i sängen hos någon i familjen.
Stacks Image 14